Læs før du sælger dit guld

GuldPrisen på guld er skyhøj i øjeblikket, og det kan da derfor også være enormt fristende at sælge nogle af ens gamle guldsmykker. Det er da heller ikke nogen dårlig idé – der er bare et par ting, som du skal være opmærksom på, så dit salg af guld bliver en succes.

Prisen på guld stiger og falder på samme måde som f.eks. valuta og aktier gør det. Prisen afgøres af udbud og efterspørgsel. Jo flere som vil købe guld, jo dyrere bliver det. Og i øjeblikket er guld i høj kurs, da mange opfatter det som mere sikkert end f.eks. aktier.

Markedspris er ikke lig salgspris

Markedsprisen for guld ligger fast og kan ses på nettet. Men markedsprisen er ikke den pris, som du kan forvente at få for dit guld.

Sagen er den, at opkøberne af guld jo også skal tjene på handlen. Og i stedet for at tage et fast beløb eller en procentdel af salget, giver de bare mindre for dit guld. Og forskellen mellem markedsprisen og den pris, som de vil give, er så deres fortjeneste.

Det er der jo sådan set ikke noget at indvende imod. Problemet er bare, at visse guldopkøbere giver væsentligt mindre for dit guld end markedsprisen. I visse tilfælde kan købsprisen være helt ned til det halve af markedsprisen – og så er det ikke en god salgspris for dig.

Du bør derfor altid checke flere forhandlere ud, inden du sælger dit guld. Det kan du meget nemt gøre, for de fleste (reelle) forhandlere skriver prisen på deres hjemmeside. Og så er det bare at vælge en af dem.

Previous post:

Next post: