Energi fra syden

Energi fra syden

Min kone og jeg er for en uges tid siden kommet hjem efter en rejse sydpå. Vi har haft en vidunderlig ferie, som min kone udtrykker det, og jeg må give hende ret. Det var et dejligt hotel, maden var god, og byen vi boede i var virkelig interessant at kigge på. Der var så mange seværdigheder, endda flere end vi anede. Nogle af dem havde vi allerede set flere gange i fjernsynet både fra film og dokumentar fra byen. Vi havde en god guide, en lokal dame, der kunne vise os dele af byen, hvor man normalt ikke kommer som turist. Hun kunne forklare om alt og var meget interessant at høre på. Hun var født og opvokset i samme by og havde studeret byarkitektur i flere år.

Tilmed var vejret dejligt, tilpas varmt og sommetider en smule regn, men den kom om natten. Så man kan sige, det var perfekt. En dag kørte vores guide os ud til kysten, det var en lang tur, men der var en dejlig strand. Vi blev der hele dagen og spiste på et nærliggende strandhotel, hvor de var berømte for deres skaldyrs-og fiskeretter.

Energi fra syden

Det var så godt, at vi overvejede at blive der natten over, selv om vi jo havde et dejligt værelse på hotellet i byen. Det blev dog ikke til noget, da alt var optaget. Sådan skulle det være, så vi kørte med vores guide turen til byen igen. Aftenen var så lun, så vi tog alle tre hen til vores efterhånden stamcafe, hvor vi fik is med varm hindbærsouce. Dertil vi drak vi et let glas vin. Da endelig var kommet til ro, ømmede vi os begge lidt, da vi var blevet en smule solskoldede. Vi havde ikke tænkt på solcreme, da vi normalt ikke er soldyrkere på en strand. Næste morgen var vi næsten ok igen, havde bare fået en god kulør.

Vi havde kun været hjemme et par dage, da vores nabo kom på besøg. Han ville lige hilse os velkommen hjem og sagde, nå, I har da fået noget sydnergi. Jeg undrede mig over, hvordan han kunne vide, at jeg for bare nogle minutter siden havde været inde på se.dk og bestille bredbånd. Computeren var slukket igen, da han kom. Da jeg spurgte ham, hvad han mente, svarede han, at det kunne han da se på vores fine kulør, at vi da måtte have været i solen dernede i syden og have fået en masse energi. Ja, det havde vi også, og så fortalte jeg ham om bredbåndet, som vi lige havde bestilt få minutter forinden. Han grinede og sagde, at han også brugte sydenergi, måske var det derfra han havde brugt udtrykket.

Min kone, der havde været et ærinde i byen, kom hjem og bad naboen om at hente sin kone til kaffe. Vi skulle sidde i haven og spise is. Hun havde også købt hindbær, så nu skulle de også prøve at spise is med varm hindbærsauce. Det blev en succes, og nabokonen havde bagt en kage, som hun havde taget med til kaffen. det var dejlig æbletærte med flødeskum, så jeg gik ind og hentede cognacflasken.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: